Ultima Ora

10:51 CORONAVIRUS. Sute de firme din Gorj, verificate. Amenzi de peste 180.000 de lei

Peste 800 de societăţi comerciale din Gorj au fost verificate de poliţişti, în ultima săptămână, pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile anti-COVID. Au fost aplicate sancţiuni de peste 180.000 de lei.

“La activităţile desfăşurate au participat poliţiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanţi ai ISU, ANPC, ANSVA, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii. Astfel au fost verificate 848 de societăți comerciale, fiind aplicate 321 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 181.072 lei. Dintre acestea, 108 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în contextul COVID 19, în valoare de 5.500 lei.

În decursul acțiunilor a fost identificată o societate comercială care nu respecta măsurile de diminuare a impactului riscurilor privind organizarea de activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții si aplicate sanctiuni în valoare de 1.200 lei. În baza Hotărârii nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și Hotărârii nr.984 din 25 august 2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranță alimentelor, au fost aplicate 15 sancțiuni, în valoare de 11.000 lei.

Nereguli au fost constatate și în ceea ce privește nerespectarea Ordonanței de urgență nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, doua societăți comerciale fiind sancționate cu amenzi de 3.000 lei.

În contextul desfășurării acțiunilor, polițiștii au mai constatat diverse nerespectări ale legii, aplicând 194 de sancțiuni, de peste 139.000 lei, în baza Legii 61/1991 pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite de comerț și OUG 195/2002 privind siguranță rutiera pe drumurile publice.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare, cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here