Ultima Ora

10:50 Gorjean arestat după ce a mituit un poliţist

Un gorjean a fost arestat preventiv după ce a oferit mită unui poliţist din Săcelu pentru a nu-l cerceta penal.

Bărbatul fusese prins la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi a crezut că, dacă îi oferă 5000 de lei agentului, acesta va închide ochii și problema penală va fi „rezolvată”. Agentul și-a anunțat, însă, superiorii și astfel anchetatorii au reușit să îl prindă în flagrant pe mituitor, în cercetarea cauzei fiind implicată și structura centrală a Direcției Generale Anticorupție, nu doar cea de la Gorj. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a menționat că, în cursul acestei dimineți, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a bărbatului.

„Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că inculpatul Ţ.V. este cercetat în dosarul nr. 709/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ţ.V. i-a remis agentului de poliţie M… din cadrul Postului de Poliţie Săcelu suma de 5000 lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menţionat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul. A fost constatată de către procuror, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, infracţiunea flagrantă de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin.1 Cod penal. Inculpatul Ţ.V. a fost reţinut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 10.10.2020, ora 18:30.

În data de 12.10.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Comment here