Ultima Ora

10:50 Directorul de la Ambulanţa Gorj susţine că şeful Sanepid a murit la Spitalul Judeţean Vâlcea, la câteva ore după ce a fost predat

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţa Gorj, Constantin Mitroi, afirmă că şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj, Adrian Virgil Dobrin, care avea o formă gravă de COVID-19, nu a murit în ambulanţă, ci la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, unde fusese dus după ce o siguranţă de la panoul electric al autospecialei medicale s-a stricat, făcând ca ventilatorul care îl ajuta pe pacient să respire să fie nefuncţional. Mitroi susţine că pacientul a fost ventilat cu ajutorul balonului.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj neagă că şeful din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, care a murit în urma unei forme grave de COVID-19, ar fi decedat în ambulanţă, în timp ce era transportat spre un spital din Capitală. El susţine că acesta a murit la spitalul din Râmnicu-Vâlcea, la două ore şi jumătate după ce a fost dus acolo.

”Pacientul respectiv nu a decedat în ambulanţă. Pacientul a fost preluat de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, în jurul orei 15:02 – 15:03, sâmbătă, într-o stare destul de gravă, pe ventilator, pentru a fi transportat la Spitalul Universitar din Bucureşti. La intrarea în Râmnicu-Vâlcea ventilatorul nu a mai funcţionat pentru că una dintre siguranţele din tabloul electric al maşinii a cedat, dar echipajul de pe ambulanţă a trecut pe ventilare manuală pe balon şi a luat hotărârea, împreună cu Dispeceratul, ca pacientul să fie dus la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. La 17:30 pacientul a fost predat în Unitatea de Primiri Urgenţe din Râmnicu-Vâlcea, unde a fost stabilizat iniţial. După stabilizarea iniţială, pe parcurs, starea de sănătate a pacientului a început să se deterioreze, iar la ora 20:00 pacientul a intrat în stop cardiac. Toate intervenţiile şi manevrele de resuscitare au fost inutile”, a declarat managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj pentru News.ro.

Acesta a susţine că autosanitara care l-a preluat pe şeful din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj este una nouă, primită în anul 2019.

”Problema e că cedarea siguranţei nu putea să o prevadă nimeni. A cedat pur şi simplu. Nu poţi să prevezi că siguranţa respectivă o să cedeze astăzi, mâine sau poimâine”, a adăugat Mitroi.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu s-au mai întâmplat astfel de incidente.

Constantin Mitroi a precizat că la nivelul Serviciului de Ambulanţă Gorj există cinci ambulanţe tip C care sunt dotate cu ventilator, pentru care există contract de mentenanţă cu firme autorizate, însă în acest caz problema nu a fost la ventilator, ci la siguranţa care a cedat.

Comment here