Ultima Ora

10:49 Sportivă de 16 ani din Gorj, la doar o secundă de titlul mondial

Performanţă de excepţie reuşită de luptătoarea Nicoleta Scărlătescu. Sportiva de numai 16 ani, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-AS Minerul Motru, a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Nicoleta este antrenată la CSM Târgu Jiu de Mădălin Gorjanu şi la AS Minerul Motru de profesorul Vasile Purdescu.

România a găzduit, pentru al doilea an la rând, Campionatul Mondial de lupte pe plajă. Peste 300 de sportivi din 19 ţări s-au înscris la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă de la Constanţa, în perioada 1 – 4 septembrie.

Performanţa Nicoletei Scărlătescu este cu atât mai impresionantă cu cât, la doar 16 ani, a concurat la o categorie de vârstă superioară, U20, unde a avut parte de luptătoare cu mult mai multă experienţă. A fost la doar o secundă de aurul mondial. A fost învinsă în finală de o altă româncă, Irina Margaş, de la CA Roman-Neamţ.

”Mă bucur foarte mult pentru Nicoleta şi multe felicitări pentru performanţa obţinută şi pentru modul în care a abordat competiţia. Nicoleta a reușit o evoluție foarte bună, încununată cu această medalie de argint. A fost o finală dramatică, sportiva noastră a fost la doar o secundă de titlul mondial! A condus până în ultima secundă, dar și astfel de momente fac parte din frumuseţea sportului, şi poate data viitoare va câştiga ea în ultima secundă. Are doar 16 ani şi a participat la o categorie de vârsta superioară, şi asta ne arată că viitorul nu poate fi decât unul foarte bun pentru ea. Sper ca această colaborare să aducă în continuare rezultate bune şi vreau să le mulțumesc tuturor celor care au putut să ajute această sportivă, au avut încredere în ea şi au determinat-o să nu renunţe şi să meargă mai departe” a declarat Mădălin Gorjanu, antrenor-coordonator Secția Lupte CSM Târgu Jiu.

Comments (1)

Comment here