MotruStirile Zilei

Motru: Spital de nivel european dar lipsesc medicii. Ortopedul face, zilnic, naveta de la Craiova

Investiţii mari au fost făcute, în ultimii ani, la spitalul din Motru, dar unitatea se confruntă cu un deficit de medici. În ultimele luni, s-au investit 3 milioane de euro în mobilier şi echipamente medicale.

De cel puţin 10 medici ar fi nevoie în spital, la Oftalmologie, Cardiologie dar, mai ales, în Secţia de Terapie Intensivă.

„Avem un singur medic (la terapie intensivă n.r.) şi el îşi desfăşoară activitatea până la ora 15:00 şi nu putem să avem program permanent. Nu se pot face operaţii după ora 15:00. Nu putem să ţinem pacienţi de terapie intensivă. Am schimbat toate paturile din spital, toate noptierele din spital. Am montat instalaţii de oxigen la fiecare pat. Avem butoane de panică la fiecare pat din spital. Am adus două ecografe noi, stocator de oxigen” a declarat managerul Alin Efrim la Antena 1.

Primarul Cosmin Morega speră ca investiţiile să atragă medicii către spitalul din oraş.

„Acest lucru ar trebui să bucure fiecare medic şi să-i dea curajul şi încrederea să vină către Spitalul Municipal Motru, unde se fac eforturi în fiecare zi pentru a le pune la dispoziţie un mediu corespunzător pentru a-şi desfăşura activitatea” a declarat edilul.

Primăria a mai obţinut alte peste 2 milioane de euro pentru o nouă clădire în curtea spitalului şi pentru extinderea ambulatoriului. Urmează investiţii în noi cabinete medicale, dotate cu întreaga aparatură necesară.

Marius Dumitru are 31 de ani şi este printre puţinii medici care profesează în Spitalul Municipal Motru. Locuieşte tocmai în Craiova şi face naveta zilnic până la spital, în total, 200 de kilometri. Spune că n-ar părăsi această unitate.

„Dacă faci ceva cu pasiune şi cu dragoste, nu ţii cont de aceşti kilometri. Pentru că suntem un colectiv tânăr, vrem să facem, avem susţinere” a declarat medicul ortoped.

Comment here