Ultima Ora

10:45 Mii români ies în stradă împotriva valului de scumpiri

Un protest organizat de Blocul Naţional Sindical are loc, astăzi, în faţa sediului guvernului, fiind aşteptate să participe peste 5.000 de persoane, iar principalele revendicări sunt legate de aplicarea Legii salarizării, adoptarea de măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare.

Protestul organizat de Blocul Naţional Sindical va avea loc de la ora 11.00, în faţa Guvernului.

„Dacă nu vom reacţiona public, în stradă, cu privire la nivelul de trai tot mai scăzut şi la refuzul de aplicare a Legii salarizării, vom fi în continuare «sacrificaţii de serviciu»”, au transmis sindicaliştii.

Vineri, BNS a transmis că toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la Blocul Naţional Sindical, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, vor asigura participarea a cel puţin 5.000 de sindicalişti la acţiunea de protest.

Mircea Burlacu, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, s-a arătat sceptic cu privire la măsurile compensatorii anunţate de guvern pentru atenuarea impactului scumpirilor.

„Am auzit şi noi de faptul că guvernul vrea să ia nişte măsuri sociale, deşi firesc ar fi fost ca aceste măsuri să fie rezultatul discuţiilor cu partenerii sociali consacraţi, organizaţii patronale şi organizaţii sindicale, tocmai pentru a vedea predictibilitatea unor astfel de măsuri şi timpul pe care se pot întinde. Nişte măsuri doar care să acopere anumite necesităţi pe un segment scurt de timp nu înseamnă că nivelul de trai al românilor se va îmbunătăţi”, a spus sindicalistul.

Comment here