Ultima Ora

10:41 ISU Gorj: Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, interzisă de Revelion

În România, al doilea Revelion petrecut în pandemie vine cu mai puţine restricţii ca în 2020. În acest an, cei care au certificat verde pot petrece noaptea dintre ani inclusiv la restaurant.

Deși restaurantele sunt deschise, barurile și cluburile rămân cu lacăt pe ușă și de acest Revelion.

”Având în vedere că suntem foarte aproape de trecerea dintre ani, moment de sărbătoare pentru fiecare dintre noi, aducem în atenţia cetăţenilor şi operatorilor economici faptul că, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1242/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, în perioada 31 decembrie 2021 – 1 ianuarie 2022, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului fără restricţii privind intervalul orar şi doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, se permit organizarea şi desfăşurarea în aer liber a evenimentelor specifice dedicate marcării trecerii în noul an, în perioada 31 decembrie 2021-1 ianuarie 2022, fără restricţii privind numărul de persoane şi intervalul orar, cu purtarea măştii de protecţie, precum şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.

ATENŢIE! Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă!” a comunicat, miercuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Comment here