Ultima Ora

10:41 Gorj: Filtre în trafic, depozite de lemne luate la puricat

În această perioadă, polițiștii Serviciului Ordine Publică – Compartimentul pentru Combaterea Delictelor Silvice și polițiști din cadrul subunităților de politie din județ intensifică acțiunile pentru protejarea fondului forestier și combaterea tăierilor ilegale de arbori.

Acțiunile polițiștilor vizează verificarea depozitelor și instalațiilor de prelucrare a lemnului, dar și verificarea legalității transporturilor de material lemnos și a pomilor de Crăciun.

Pentru îndeplinirea acestor obiective au fost instituite filtre, iar polițiștii Serviciului Rutier și cei specializați în combaterea delictelor silvice au verificat transporturile de material lemnos.

“În zilele de vineri și sâmbătă, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 171 din 2010 și alte acte normative, iar ca măsură complementară, au fost ridicați în vederea confiscării aproape 38 de metri cubi de material lemnos de diferite specii”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

La acțiunile desfășurate au participat jandarmi și reprezentați ai Gărzii Forestiere și Ocoalelor Silvice.

Comment here