Ultima Ora

10:40 Alertă de ploi torențiale în jumătate de țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis două alerte meteo Cod portocaliu și galben de furtuni, ploi torențiale și grindină, în jumătate de țară.

Alerta meteo Cod portocaliu intră în vigoare astăzi, 25 august, ora 12:00 și este valabilă până joi, 26 august, ora 08:00. În intervalul menționat local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30-40 l/mp și izolat 50-70 l/mp.

Atenționarea meteo Cod galben este valabilă de azi, 25 august, ora 10:00, până joi, 26 august, ora 10:00. În intervalul menționat în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.

Comment here