Ultima Ora

10:39 FRF a decis: o singură serie, cu 20 de echipe, în Liga 2. Pandurii rămâne pe dinafară

Deși a existat varianta ca Liga 2 să fie împărțită în două grupe, FRF va merge tot pe opțiunea cu un singur campionat, la care Pandurii Târgu-Jiu are șanse mici să ia parte, relatează, vineri, gsp.ro

Comitetul Executiv al FRF va decide, săptămâna viitoare, componența Ligii 2, dar și data de start a campionatului, probabil 29 august. Sunt șanse foarte mari, în ciuda faptului că nu a retrogradat nimeni și din Liga 3 au promovat 5 echipe, ca noul sezon să conțină același număr de cluburi cum s-a întâmplat și în 2019-2020, adică 20.

Din Liga 1 n-a mai retrogradat nimeni, iar UTA și FC Argeș au urcat în Liga 1. Apoi, dintre echipele de anul trecut, Daco-Getica și Snagov s-au retras. Celor 16 rămase li s-au adăugat cele 5 din Liga 3, însă una dintre cele 21 are șanse foarte mici să primească licența pentru participarea în al doilea eșalon. E vorba despre Pandurii, care figurează cu datorii în dosarul care se află în analiza Departamentului de licențiere de la Casa Fotbalului. În plus, nici cei de la Pandurii nu sunt foarte încântați de ideea de a se înscrie într-un campionat în care ar avea de bifat nu mai puțin de 20 de deplasări, ceea ce ar presupune cheltuieli foarte mari.

Deși sunt și alte cluburi, în afară de Pandurii, care și-ar dori o Liga 2 împărțită în două serii, tocmai pentru a nu fi nevoite să susțină deplasări lungi, FRF nu va da curs acestei idei și va rămâne la sistemul clasic, cel cu o singură serie. Care aproape sigur va avea 20 de echipe, iar modul de desfășurare va fi cel normal, fiecare va juca tur-retur cu fiecare. Vor fi 38 de etape, care practic se vor termina în același timp cu Liga 1: încep cu o săptămână mai târziu, dar Liga 2 va avea cu două etape mai puțin decât formațiile care vor fi în play-off și doar una sub nivelul pe care îl vor atinge cele 10 din play-out.

Cele 20 de echipe sigure de prezența în Liga 2:

Rapid
Petrolul
U Cluj
Farul
Mioveni
Turris Tr. Măgurele
U Craiova 1948
Metaloglobus
Gloria Buzău
Viitorul Târgu Jiu
Dunărea Călărași
Ripensia
CSM Reșița
Concordia Chiajna
Csikszereda
ASU Poli Timișoara
Aerostar Bacău
Unirea Slobozia
CSM Slatina
Comuna Recea

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here