Ultima Ora

10:38 Scandalul selecției de la CE Oltenia. ARC Consulting: Interviurile, ținute în săli cu pereți de sticlă

Doar 3 candidați din aproape 30 au ajuns pe lista scurtă în lupta pentru cele cinci funcții din directoratul Complexului Energetic Oltenia. Acest lucru a generat nemulțumiri și contestații din partea participanților la selecție, dar și acuzații privind un eventual conflict de interese.

Hotnews.ro prezintă punctul de vedere al firmei de recrutare din Cluj, ARC Consulting.

”În ceea ce privește modalitatea de evaluare a candidaților din lista lungă, aceasta a fost conform componentei integrale aprobate de Comitetul de Nominalizare și Selecție din cadrul Consiliului de Supraveghere”, spune ARC CONSULTING într-o adresă către Comitetul de Nominalizare și Selecție.

Procedura de selecție se desfășoară conform art.35, alin. (4) din OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Directorii, indiferent dacă sunt selectaţi din cadrul consiliului de administraţie sau din afara acestuia, sunt numiţi de consiliul de administraţie, la recomandarea comitetului de nominalizare în urma unei proceduri de selecţie pentru poziţia respectivă, desfăşurată după numirea membrilor consiliului de administraţie în conformitate cu prevederile art. 29.

Consiliul de administraţie poate decide să fie asistat sau ca selecţia să fie efectuată de un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane. În situaţia în care nu există candidaţi înscrişi sau niciun candidat nu se califică pe lista scurtă, procesul de selecţie se va relua.

Potrivit ARC CONSULTING, contractul a fost semnat de două persoane juridice, Societatea Complexul Energetic Oltenia SA și ARC Consulting SRL în urma unui proces de achiziție publică, desfășurat pentru a pune în aplicare o decizie a Consiliului de Supraveghere, de către departamentul de achiziții al societății. Condițiile de calificare pentru expert, din acest contract au fost stabilite de Consiliul de Supraveghere, prin componenta inițială, iar achiziția fost realizată de departamentul de achiziții.

În ceea ce privește afirmațiile lui Constantin Popescu, unul dintre membrii directoratului, cum că echipa de recrutori a intrat în contact cu trei dintre candidați înainte de interviuri, Arc Consulting spune că au fost contactați toți candidații care s-au calificat în lista lungă.

„Scopul vizitei echipei de recrutare la sediul societății în seara dinaintea interviurilor a fost în primul rând pentru realizarea procedurilor de justificare a delegației, de semnare și stampilare a a ordinelor de deplasare și a foii de parcurs, atât conform procedurilor cât și uzanțelor și bunelor practici de business. Mai mult, chiar și dânsul, domnul Popescu Constantin a fost prezent în acea sală (unde ușa a fost deschisă tot timpul), unde știe concret atât ceea ce s-a discutat, cât și care a fost abordarea echipei de recrutori, discuția fiind scurtă. Interviurile au fost ținute în săli cu pereți de sticlă pentru a asigura transparența totală a procesului de selecție, iar intrarea accidentală a unui candidat în sală considerăm că nu l-a perturbat în răspunsuri pe domnul Popescu Constantin”, mai arată ARC Consulting.

https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-26894360-exclusiv-tensiune-presiuni-politice-complexul-energetic-oltenia-din-cauza-listei-scurte-pentru-directori-cum-intervenit-presedintele-pnl-gorj-pentru-cei-respinsi-sebastian-burduja-trimis-corpul-contro.htm

Comments (2)

  1. Parca n-ar ști lumea al cui e Hotnews!
    Pe de alta parte ce ar putea sa zică!
    Se va vedea la confesionarul DNA dacă a fost corect sau nu!
    Dar trebuie cineva sa-i roage pe,dacă nu s-au autosesizat!

  2. Cred ca nici unu nu trebuia sa treacă de interviu!toți niște îngâmfați și susținuți politic ,pt toate funcțiile

Comment here