Ultima Ora

10:37 Olanda nu mai e Olanda, de la 1 ianuarie

Începând de la 1 ianuarie 2020, numele Olanda a încetat să mai existe, pentru a denumi țara cu capitala la Amsterdam. Astfel, începând cu 1 ianuarie, ministerele, ambasadele, universitățile, orașele, federațiile sportive și alte organizații guvernamentale și din sectorul privat vor putea folosi doar denumirea oficială a țării: Regatul Țărilor de Jos.

Guvernul crede că, în acest fel, țara va scăpa de “eticheta” pusă de străini de țară a drogurilor și a prostituției, iar valul de turiști va fi redistribuit în toată țara, în condițiile în care zona istorică a țării – Amsterdam și Haga – nu mai poate face față fenomenului care a explodat în ultimii ani. Potivit autorităților locale, schimbarea numelui îi va costa pe olandezi 200.000 de euro din buget, iar logo-ul propus este cel de mai jos.

De asemenea, și autoritățile din Amsterdam intenționează să elimine denumirea de Cartierul Roșu (zona cu bordeluri din capitală), pe care vor să o inlocuiască cu numele istoric De Wallen. Ca parte a noii strategii, Olanda va folosi numele de Netherlands (Țările de Jos) și în campania de promovare a concursului european Eurovision, care se va desfășura la Rotterdam, în mai 2020, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here