Ultima Ora

10:36 7,5 miliarde de lei pentru extinderea rețelelor de gaze. Cât a primit fiecare județ

Repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny” pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale au fost finalizate, a anunţat ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.

De cele mai mari sume, de peste 200 de milioane de lei, au beneficiat judeţele Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Dolj, Iaşi, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman şi Vaslui. Gorjul va primi peste 160 de milioane de lei.

”70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi, acesta a fost motivul pentru care guvernul a creat Programul de investiţii „Anghel Saligny”, prin care vom racorda gospodăriile la reţeaua de apă, canalizare, gaze şi vom reabilita drumuri”, a spus ministrul.

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost: numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat.

Alocările pe județe AICI: https://mdlpa.ro/uploads/articole/attachments/627a976deeaec151184237.pdf

Comment here