Ultima Ora

10:34 Mai mulți bani pentru PRIMARI

Guvernul a luat măsura de a majora, de la 60% la 64%, procentul din impozitul pe venit care se duce direct în bugetele locale, decizia fiind luată în urma propunerilor făcute de Asociaţia Municipiilor şi de către alte autorităţi locale, anunță deputatul PNL Angelina Fădor.

„Autorităţile locale vor beneficia de creşterea surselor directe de venit la bugetul local. Astfel, Guvernul PNL a decis să crească, de la 60% la 64%, procentul din impozitul pe venit ce se va vărsa direct în bugetele locale. Executivul a luat această hotărâre în urma propunerilor venite de la Asociaţia Municipiilor şi de la alte autorităţi locale cu scopul de a întări autonomia locală. În acest context al măririi surselor de venit, subliniez că adoptarea proiectului de lege referitor la plafoanele bugetare pentru 2020, prin angajarea răspunderii, a fost necesară pentru că în baza lui urmează să fie adoptat bugetul de stat pentru anul următor şi, ulterior, adoptate bugetele locale”, a declarat Angelia Fădor, printr-un comunicat de presă remis duminică.

Deputatul PNL a adăugat că Executivul este hotărât să ia măsuri, astfel încât autorităţile locale să nu mai aibă blocajele financiare cu care s-au confruntat în vechea guvernare.

„PNL este conştient de greutăţile financiare pe care le întâmpină autorităţile locale şi este determinat ca acestea să nu mai treacă prin blocajele financiare la care au fost supuse în timpul fostei guvernări. Reamintesc faptul că Guvernul Orban a decis să aloce fondurile necesare pentru ca, pe final de an, primăriile să evite intrarea în incapacitate de plată”, a completat Fădor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here