Ultima Ora

10:32 Creșă nouă cu bani din PNRR, într-un oraș din Gorj

Premierul Nicolae Ciucă a participat, joi, la ceremonia de semnare a unor contracte finanțate din PNRR, pentru construcția unor creșe.

„Este vorba despre 124 de creșe destinate unui număr de 7000 de copii. Sunt prioritățile pe care guvernul și le-a asumat astfel încât să sprijine și să acordăm atenția cuvenită tinerelor familii. Sper ca această grijă de zi cu zi față de modul în care își lasă copii să se diminueze ușor, ușor. În ultimele luni am reușit să operaționalizăm 3 programe majore din PNRR. Primul a fost cel de eficiență energetică, al doilea legat de fondul local, iar cel de astăzi construcția de creșe. Sunt bani europeni și este important că, în urmă cu o săptămână, am reușit să operaționalizăm și Programul ”Anghel Saligny”, să putem să coordonăm foarte bine fondurile europene cu fondurile bugetului de stat”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, joi, la ceremonia în care au fost semnate primelor contracte din PNRR pe acest domeniu.

Cele 9 contracte de investiţii semnate însumează peste 155 milioane lei, TVA inclus. În Gorj, va fi construită o creșă mică în orașul Tismana, valoarea investiției fiind de 11,88 milioane de lei.

Creșele vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice. Clădirile vor fi, de asemenea, dotate cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10⁰ Celsius, indiferent de anotimp. Vara pot fi folosite pentru răcirea spațiului, iarna ajută la încălzire, fiind nevoie de un aport de energie scăzut. În același timp, aceste creșe vor reduce impactul fenomenului de efect de seră, iar clădirile vor avea sisteme inteligente, digitale de management al acestor resurse, și, în acest fel, cheltuielile vor fi mici. Noile creșe vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Comments (2)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

  2. Ion a' lu' Gheorghe

    111 miliarde vechi pentru o ,, gradinita mica,,?????? Ba, esti nebun?

Comment here