Târgu-Jiu

Medicul Blendea: În toată pandemia, Oncologia de la Târgu-Jiu a funcționat normal

Chiar și în perioada pandemică, bolnavii oncologici din județul Gorj au avut parte de tratamente și îngrijiri medicale, susține medicul Dinu Blendea, șeful Secţiei Oncologie Medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

„În toată pandemia, Oncologia de la Târgu-Jiu a funcționat normal, am testat PCR pacienții, nu am oprit activitatea și tratamentele au mers la fel ca întotdeauna. La fel va și în continuare. Am avut medicamente și la Gorj nu a existat vreun stop nici la tratamente, nici la consultații și așa va fi și în continuare, repet. În pandemie, este adevărat, s-a adăugat teama de spital și din această cauză unii pacienți nu s-au mai prezentat la medic. Noi ținem legătura cu dumnealor, îi ajutăm. Avem și colaborare cu psihologii SJU care vin și discută cu bolnavii. Un procent foarte mare dintre pacienți fac depresie și este necesară intervenția unui psiholog sau psihiatru. De aceea, noi, frecvent cerem consult psihologic”, a spus medicul Dinu Blendea, șeful Secției Oncologie Medicală de la SJU Târgu-Jiu.

SJU Târgu-Jiu anunță că pacienții oncologici au posibilitatea să se programeze la consult, și la Cabinetul Oncologic de la Policlinica situată pe strada Progresului (Spitalul 700-Ambulatoriu), în municipiu. Programările se fac la numărul de telefon 0762.009.490, de luni până vineri. Vă puteți programa și online pe site-ul unității medicale: https://www.spitalgorj.ro/index.html

În cursul anului 2020, în Gorj au decedat 720 de persoane din cauza unor afecțiuni oncologice, iar în primele opt luni ale acestui an s-au înregistrat 465 de decese.

Comment here