Ultima Ora

10:29 Profesorii care dau meditații, vizați de ANAF

Statul dorește să fiscalizeze domeniul meditațiilor. Profesorii care oferă meditații trebuie să anunțe fiscul și să depună o declarație de venit până la data de 25 mai.

Un elev român din trei face meditații la cel puțin o materie, relevă un studiu realizat de IRES și Societatea Academică din România. Cei mai mulți elevi fac meditații la Matematică, peste 80%, o treime la Limba română și 29% la o limbă străină.

În ceea ce privește bugetul alocat pentru meditații, acesta poate varia între 50 și 100 de lei de ședință, relevă studiul IRES. Părinții dau 300 de lei pe lună, dar și mai mult, dacă este nevoie. Elevii din România au și alternativa programului „Școală după școală”.

ANAF a publicat, recent, un ghid al profesorului care încasează bani din meditații. Acesta are obligația de a se înregistra la Registrul Comerțului, de a avea o casă de marcat și de a plăti impozit pentru veniturile realizate. Declarația de venit pentru calcularea impozitului datorat statului trebuie depusă până la data de 25 a fiecărei luni. Documentul nu precizează, însă și ce se întâmplă dacă profesorii nu depun declarația la Fisc.

Comment here