Ultima Ora

10:29 Coduri galbene de ploi torențiale și vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, 3 avertizări meteo cod galben. Alertele sunt în vigoare de vineri până duminică și anunță vreme severă, cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Duminică, toată țara va fi sub avertizare de vânt puternic, cu rafale de 75 km/h.

În perioada 16 septembrie ora 12 și 17 septembrie ora 12, în Banat, Oltenia, local în Crişana, Transilvania, Muntenia, în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte vor fi perioade cu averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Manifestãri de instabilitate atmosfericã vor fi pe arii restrânse şi în regiunile sud-estice.

În intervalul 17 Sep ora 12:00 și 18 Sep ora 20:00, în vestul, nordul şi centrul ţãrii, temporar va ploua, iar în regiunile sudice şi sud-estice vor fi perioade cu averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp şi izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminicã aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice şi centrale.

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord şi centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte.

Cod galben de vânt: Începând cu a doua parte a nopţii de sâmbãtã spre duminicã vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului şi la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depãşi 80…100 km/h.

Comment here