Ultima Ora

10:29 Cod galben de ploi în nordul județului

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, avertizări meteo de cod portocaliu și galben de ploi abundente şi furtuni puternice.

Potrivit ANM, prima avertizare meteo este de tip cod portocaliu şi este valabilă în perioada 15 septembrie, ora 17.00 – 16 septembrie, ora 12.00. Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40-60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Totodată, ANM a emis o avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 15 septembrie, ora 14.00 – 16 septembrie, ora 21.00.

„În intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice”, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Comment here