Ultima Ora

10:28 Weber: Pe gorjeni îi așteaptă una dintre cele mai grele perioade

PSD vrea ca legea consumatorului vunerabil să se aplice din 1 octombrie și nu din ianuarie 2022, așa cum a anunțat guvernul, din cauza scumpirii energiei electrice și a gazelor.

„Protejarea consumatorilor vulnerabili este o urgență! 1 octombrie trebuie să fie termenul de aplicare a legii consumatorului vulnerabil, nu 1 ianuarie 2022. Scumpirile uriașe ale electricității și gazelor, cu peste 70% față de anul trecut, efect al liberalizării iresponsabile decisă de guvernele PNL, impun măsuri urgente de protecție a sutelor de mii de români care nu mai pot face față facturilor. Oficial, sunt peste 200.000 de gospodării în pragul debranșării”, arăta PSD, într-un comunicat de presă, transmis miercuri.

Deputatul Mihai Weber, preşedinte PSD Gorj, spune că locuitorii judeţului vor fi grav afectaţi.

„Pe gorjeni îi așteaptă una dintre cele mai grele perioade pe care le-au trăit până acum. Cu venituri reduse semnificativ sau, mai grav, fără un loc de muncă, trebuie să facă față scumpirilor necontrolate din România chiar în pragul iernii!” spune social-democratul.

Proiectul de act normativ discutat şi agreat cu confederaţiile sindicale şi patronale propune următoarele măsuri de protecţie socială: ajutor pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece, supliment pentru energie şi interzicerea deconectării de la sursele de energie.

Comment here