Ultima Ora

10:25 Orban, împotriva cumulului pensiei cu salariul, în sectorul public

Premierul Ludovic Orban este de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat.

„Nu e normal ca persoane care s-au pensionat și beneficiază de pensie să beneficieze și de un venit din sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat, și e vorba de mulți care s-au pensionat la 40 și ceva de ani din poliție sau alte structuri și care după ce s-au pensionat și au dobândit niște pensii mari, mai cumulează și venituri în sectorul public. E vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată cumula simultan pensia cu un venit din sistemul public. Dacă vor să lucreze în privat, nu avem niciun fel de problemă. Nici dacă vor să își continue activitatea, nu avem o problemă, dar să aleagă între venitul dobândit din salariu”, a spus Ludovic Orban.

Șeful Executivului a adăugat că administrația publică are nevoie de o modernizare.

„La ora actuală s-a perpetuat acest sistem care din punctul meu de vedere nu e normal. Cred că administrația are nevoie de modernizare, de oameni proaspeți, cu o altă viziune și de asemenea cred că o persoană care lucrează în serviciul public și în administrația publică trebuie să primească venit din activitatea pe care o desfășoară”, a subliniat Orban.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, sâmbătă, că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat. Guvernul Boc a adoptat, în decembrie 2008, un act normativ similar, OUG 230, pentru care Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională. CCR a admis, în ianuarie 2009, cu majoritate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, argumentând că OUG afecteaza drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie, privind dreptul la muncă şi dreptul la pensie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here