Ultima Ora

10:24 În Olanda s-ar putea merge și la toaletă cu certificat de vaccinare

Clienţii cafenelelor olandeze nu trebuie să prezinte un certificat de vaccinare, atunci când savurează o băutură sau iau masa pe terasă, dar în curând vor fi nevoiţi să facă dovada unui astfel de document pentru a putea avea acces la toaletă, conform unui anunţ făcut, luni, de ministrul Sănătăţii, informează AFP.

Autorităţile olandeze au relaxat, săptămâna trecută, restricţiile impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19. Printre acestea se numără şi încetarea respectării regulii de distanţare fizică. A fost, însă, anunţată introducerea unui certificat de vaccinare în cazul barurilor, restaurantelor şi festivalurilor. Certificatul nu va fi obligatoriu pentru cei care doresc să savureze o masă sau o băutură afară, excepţie votată de Parlament, dar va fi totuşi necesar pentru a putea utiliza toaleta acestor localuri.

„Dacă doriţi să folosiţi toaleta, va trebui să arătaţi codul QR”, a declarat ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge, la postul de radio public NOS.

În Olanda, codul QR, care certifică faptul că persoana a fost vaccinată, este obligatoriu de la vârsta de 13 ani. Cu toate acestea, săptămâna trecută, premierul Mark Rutte a afirmat că nu este înţelept să se facă o excepţie pentru clienţii care stau afară, întrucât oamenii vor intra, inevitabil, pentru plăti consumaţia sau pentru a merge la toaletă.

„De asemenea, ar putea începe să plouă şi toată lumea va dori să intre”, a mai opinat premierul Rutte.

Comment here