Ultima Ora

10:24 Grecia relaxează restricțiile anti-Covid

Autoritățile sanitare de la Atena au decis să relaxeze, de la 1 mai, condițiile de intrare pentru turiști în Grecia, astfel că aceștia nu mai sunt obligați să prezinte certificatul european de vaccinare, de testare sau de trecere prin boală.

Măsura se va aplica în perioada 1 mai – 31 august, mai exact pe perioada sezonului estival, Grecia fiind una dintre destinațiile de vacanță preferate de mulți europeni, inclusiv de români.

Începând cu 15 martie 2022 călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligați să completeze formularul de localizare PLF, potrivit informațiilor de pe pagina de Facebook Forum Grecia. În ceea ce-i privește pe cetățenii greci, aceștia nu mai au nevoie de certificatul verde pentru a avea acces în spații închise (restaurante, magazine cu amănuntul, etc.). În schimb, angajații nevaccinați vor face un test rapid pe săptămână. Excepție fac angajații nevaccinați din spitale, case de bătrâni sau instituții pentru persoane bolnave care vor face două teste rapide pe săptămână. De asemenea, elevii nu vor mai face auto-testare după 1 mai, până la începutul vacanței de vară. Totuși, folosirea măștii va rămâne obligatorie în interior cel puțin pe toată durata lunii mai.

Comment here