Ultima Ora

10:23 Afacerist cercetat pentru corupție, în asocierea de firme care va moderniza centrul Târgu-Jiului

Asocierea de firme East Coast Construction and Remodeling SRL, Frasinul SRL și K&K Studio de Proiectare SRL a câștigat investiția de reabilitare a zonei centrale a Târgu-Jiului. Costul lucrărilor se ridică la 17,8 milioane de lei, fără TVA, adică la aproximativ 4,3 milioane de euro, cu TVA.

Frasinul SRL, din judeţul Bistriţa-Năsăud, este deţinută de milionarul Traian Larionesi, trimis în judecată de DNA, alături de firmă, în octombrie 2022, pentru infracțiuni de corupție. În ancheta penală, procurorii anticorupție au vizat implementarea a două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile pentru modernizarea infrastructurii rutiere forestiere în două comune din Bistrița-Năsăud, prejudiciul fiind de 4.156.577 lei.

Societatea a raportat, pentru anul trecut, o cifră de afaceri de 250,8 milioane de lei (aproximativ 51 milioane de euro) și a avut un profit net de 9,5 milioane de lei (1,9 milioane de euro).

Afaceristul a fost supranumit ,,Fierestrăul Codrilor” după ce firma sa, Frasinul SRL, a furnizat într-un singur an 283.000 mc de lemn către Holzindustrie Schweighofer. În Gorj, firma lui Larionesi a câștigat, anul trecut, contractul pentru execuția rețelelor de canalizare în Turceni și Rovinari, pentru 8,2 milioane de euro, arată grojeanul.ro.

Comment here