Ultima Ora

10:22 Variantele de premier PSD

ȘTIRIPESURSE.RO prezintă variantele de premier vehiculate în interiorul Partidului Social-Democrat.

Liviu Voinea (45 de ani)

A mai fost propus premier în 2015, de către PSD, în primul mandat al lui Klaus Iohannis, dar a fost refuzat, alegerea șefului statului fiind atunci Dacian Cioloș. Poreclit „Tom Bugețel”, Liviu Voinea este actual reprezentant al României la FMI, a fost viceguvernator BNR și ministru delegat pentru Buget în guvernul Victor Ponta. Doctor în economie, a fost 10 ani și secretar de stat la Finanțe.

Mihai Tănăsescu (64 de ani)

A mai fost vehiculat ca variantă de premier în 2011, dar din partea PDL. La vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al PSD, Emil Radu Moldovan, spunea că Mihai Tănăsescu este „un slugoi” care, dacă va fi desemnat premier, „va executa ordinele” lui Traian Băsescu și ale Elenei Udrea.

Mihai Tănăsescu a fost ministru de Finanțe în Guvernul Adrian Năstase și deputat PSD. Fost reprezentant al României la FMI, ajunge în 2012 vicepreședinte al BEI (Banca Europeană de Investiții).

Daniel Dăianu (67 de ani)

Economistul-șef al BNR în 1992-1997, Daniel Dăianu a fost ministru de Finanțe din partea CDR, europarlamentar PNL, consilier al lui Victor Ponta și prim-vicepreședinte ASF în guvernarea USL. În prezent este președintele Consiliului Fiscal. Este doctor în economie.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că propunerea de premier pe care o are în vedere este un fost membru PSD, cu un profil economic. Marcel Ciolacu a declarat despre Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, că „ar fi o soluție extraordinară pentru aceasta perioadă, dar nu știu dacă ar accepta”.

Economistul Cristian Socol, care a lucrat la programul de guvernare din 2016, a transmis recent că „probabilitatea este zero” să ocupe funcții de demnitate publică în contextul în care a fost vehiculat neoficial ca potențială propunere PSD pentru funcția de premier.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here