Ultima Ora

10:22 Joe Biden: Vom câştiga această cursă

Fostul vicepreședinte Joe Biden a avut, vineri seara târziu, cea de-a patra sa apariție publică, de la încheierea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. De la reședința din Wilmington-Delaware, mesajul către americani a fost cam în aceiași termeni ca în zilele precedente: aveți răbdare, fiți calmi, vom câștiga.

Deși era așteptată încă de dimineață, apariția publică a lui Joe Biden s-a produs aproape de miezul nopții. Democratul a așteptat, probabil, încheierea procesului electoral în unele dintre state. Cum voturile încă se mai numără, Joe Biden s-a ferit să-și revendice prematur victoria, subliniind că „fiecare vot contează să fie numărat”.

„Poate că uitându-vă la televizor, vi se pare că numărarea voturilor se mișcă greu, dar nu uitați, nu sunt niște simple numere, sunt voturile voastre” le-a spus Joe Biden americanilor, făcând un nou apel la răbdare și calm.

„Democrația funcționează, voturile voastre vor fi numărate. Nu voi lăsa să se oprească”, a spus Joe Biden, aluzie la faptul că va contracara demersurile în justiție ale echipei lui Donald Trump, referitoare la numărarea voturilor.

De altfel, numele oponentului său din alegerile de la 3 noiembrie nici măcar nu a fost pomenit. Joe Biden s-a concentrat pe un mesaj pașnic și pe un apel la solidaritate: „Avem multe probleme de rezolvat, n-avem timp de războaie”, a declarat fostul vicepreședinte din administrația Obama.

„Așteptăm rezultatele finale, dar nu stăm degeaba”, a ținut să sublinieze candidatul democrat, schițându-și un profil de viitor președinte. El a arătat că, împreună cu coechipiera sa, Kamala Harris, care va deveni vicepreședinte, lucrează deja și fac planuri pentru a fi pregătiți să ia primele măsuri încă din „prima zi” când vor veni la Casa Albă. Prioritatea maximă va fi combaterea pandemiei, iar pentru aceasta, Joe Biden și Kamala Harris au avut deja consultări cu specialiști. Alte priorități vor fi economia, șomajul pe care l-a adus pandemia, dar și încălzirea climatică, a menționat Joe Biden.

Fostul vicepreședinte a subliniat că a fost votat de peste 74 de milioane de americani, un record absolut. În plus, el a evidențiat că la votul popular are cu 4 milioane de voturi mai mult decât contracandidatul său. Asta arată că oamenii vor schimbare, a punctat Joe Biden, înainte de a promite, din nou, că va fi președintele tuturor americanilor.

„Și nu uitați cine suntem: suntem Statele Unite ale Americii”, a spus, la final, Joe Biden, sugerând că Statele Unite au o imagine de păstrat inclusiv pe plan internațional. El a promis că, sâmbătă, va veni în fața americanilor cu un nou mesaj.

Comment here