Ultima Ora

10:22 Jianu: Morega pune umărul la desființarea Direcției Publice Motru

Fostul primar PNL Gigel Jianu îl acuză pe actualul edil PSD al municipiului Motru, Cosmin Morega, că urmărește falimentarea Direcției Publice Motru, societatea consiliului local care se ocupă de gospodărirea localității, pentru „a delega serviciile unei firme de casă”.

Jianu spune, pe pagina de socializare, că Direcția Publică Motru a rămas fără conducere

”După dezastrul creat la UATAA Motru, Morega pune umărul la desființarea Direcției Publice Motru. Se pare că Morega face eforturi să obțină titulatura de primar-faliment. Pentru UATAA are la dispoziție, de mai bine de trei ani, peste 8,5 milioane de euro pentru modernizări în uzină și nu mișcă nici un deget. În cazul ăsta, este clar că-și dorește falimentarea uzinei, probabil având interes pentru terenul de acolo. Nu-i pasă de familiile celor 140 de angajați și nici de cele 4200 de familii care rămân fără sursă de încălzire a locuințelor. Acum, Direcția Publică Motru nu are nici un fel de conducere, nici Director și nici Consiliu de Administrație. Are doar un reprezentant al acționarilor, propus de Morega, în persoana domnișoarei Florentina Petrișor. Dacă nu ați auzit de ea, este croitoreasă la fabrica de confecții și tricotaje, deci nu a condus niciodată nicio activitate. Domnișoara Petrișor ar fi trebuit să declanșeze procedura de selecție a membrilor Consiliului de Administrație, care, ulterior, selecta directorul. Dar, domnișoara, la ordinul lui Morega, nu a făcut nimic” afirmă Jianu.

Liberalul crede că primarul Morega urmărește de mai mult timp falimentarea D.P. Motru și explică și de ce.

”Se gândește demult la falimentarea D.P., pentru că: nu mai dădea lucrări acestei societăți, preferând să ia firme „din afara” orașului; nu aproba actualizarea tarifelor, societatea fiind obligată să presteze sub costuri; nu accepta la plată lucrările făcute deja etc. Dar, ca urmare a unor acțiuni în instanță, Direcția Publică a obținut de la primărie despăgubiri de 4,5 miliarde de lei și mai sunt pe rol alte procese prin care sunt solicitate alte 16 miliarde de lei. Sumele astea reprezintă prejudicii pentru primărie, prejudicii care vor fi recuperate de la vinovați” mai spune Gigel Jianu.

Comment here