Ultima Ora

10:21 Românii care merg în Marea Britanie trebuie să stea în izolare 14 zile

Ministerul Afacerilor Externe a informat, vineri, că partea britanică a decis că pentru români se menţin restricţiile la frontieră.

„Urmare anunţului autorităţilor britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricţiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgenţă aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, faptul că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, se arată într-un comunicat al MAE.

Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care merg în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie, sunt obligaţi să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

MAE precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, decizia guvernului de la Londra a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenţi COVID-19 din toate ţările şi că o nouă evaluare a măsurilor se va face la sfârşitul acestei luni.

Autorităţile din Marea Britanie au publicat, vineri, lista completă a ţărilor pentru care nu se aplică izolarea, dar România nu se află printre aceste state.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here