Ultima Ora

10:21 Proces penal încetat împotriva unui fost ofițer SRI

Proces penal încetat împotriva unui fost ofițer SRI într-un dosar de evaziune fiscală. Este vorba despre fostul ofițer Victor Nicolae Mecu, devenit după pensionare administrator al unei firme de protecție și pază care a intrat însă în faliment.

Procurorii l-au acuzat pe acesta că în urmă cu aproape un deceniu ar fi folosit în contabilitatea firmei sale facturi fictive provenite de la Strehaia pentru a plăti astfel mai puține impozite către stat. Acesta a negat acuzațiile ce i-au fost aduse, dar a achitat prejudiciul de peste 300.000 de lei și, ca urmare, procesul împotriva sa și a altor două persoane a încetat.

„Încetează procesul penal împotriva inculpatului Mecu Nicolae Victor, ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege.(…)Încetează procesul penal împotriva inculpatului Tutunaru Claudiu–Costel, ca urmare a (…)Încetează procesul penal împotriva inculpatului Lupu Costin-Iulian, ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege. Constată ca fiind recuperat prejudiciul cauzat părți civile Statul Român reprezentat prin Agenția Națională de Administrare Fiscală”, a hotărât Tribunalul Gorj.

Decizia magistraților gorjeni nu este definitivă.

Comment here