Ultima Ora

10:21 Intră UATAA Motru în faliment? Ce spune primarul Cosmin Morega

Primăria Municipiului Motru a lansat procedura pentru achiziția de servicii – Proiectare ”Modernizare instalație de evacuare a zgurii și cenușei din cazanul CR0102 din cadrul UATAA”. Valoarea achiziției este de 1.158.233 lei, iar contractul se va finaliza în termen de 90 de zile de la semnarea contractului, anunță instituția pe Facebook. Primarul Cosmin Morega lansează un atac la conducerea PNL a uzinei, acuzând că vrea să ducă unitatea în faliment.

”Am afirmat clar că susțin UATAA Motru, prin tot ce ține de instituția pe care o conduc, pentru ca cetățenii să beneficieze de căldură și apă caldă în sistem centralizat, în condiții normale. Prin această investiție, UATAA Motru va face un pas important pentru îndeplinirea condițiile de mediu, obligatorii pentru funcționare și implicit la păstrarea locurilor de muncă.

Oricât de mult ne-am implica noi ca și instituției, o mare și importantă contribuție o are UATAA Motru, prin cei care o reprezintă și care trebuie să facă un efort comun alături de noi pentru a reduce pierderile de orice natură, cheltuirea banilor primiți cu multă responsabilitate și o implicare mult mai activă. Până la acest moment, conducerea UATAA nu a făcut decât să transmită adrese și informări prin care să solicite miliarde de lei, fără a se implica activ în recuperarea debitelor, găsirea de soluții viabile pentru funcționarea societății și de ce nu, prin lobby politic pentru sprijinul promis în urmă cu câteva luni.

Acum, în cel de-al 100–lea ceas, dând de greu, observ că toți fug de responsabilitate, conducerea societății, prin administratorul special, informându-ne că după ieșirea din insolvență UATAA Motru poate intra în faliment. Asigur toți locuitorii municipiului Motru, branșați la sistemul centralizat, că Primăria Municipiului Motru va face tot ce este posibil, în limita competențelor legale, ca UATAA Motru să funcționeze” a transmis primarul Cosmin Morega.

Comment here