Ultima Ora

10:21 Echipe mixte verifică școlile din Gorj

Echipe mixte ale Instituției Prefectului, Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Direcției de Sănătate Publică Gorj și Inspectoratului pentru Situații de Urgență verifică, începând de astăzi, școlile din județ, condițiile în care copiii și cadrele didactice vor începe cursurile pe data de 13 septembrie.

”Primarii localităților din județul Gorj vor fi convocați în ședințe de lucru pentru a afla problemele pe care le întâmpină în pregătirea unităților școlare pe care le administrează, în vederea luării măsurilor necesare pentru remedierea deficiențelor. Îmi doresc ca toți elevii să înceapă cursurile fizic, dar acest lucru va fi posibil doar dacă rata de incidență din localitate este sub 6 la 1.000 de locuitori” a transmis prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reafirmat, luni, că noul an şcolar va începe pe 13 septembrie „cu prezenţă fizică pentru absolut toţi preşcolarii şi pentru absolut toţi elevii, fără niciun fel de diferenţiere”. Oficialul a precizat că ordinul comun privind regulile de protecţie sanitară în unităţile de învăţământ va fi semnat miercuri.

Comment here