Ultima Ora

10:21 Deși a vândut mai puțină energie, Hidroelectrica face un nou profit record

2,6 miliarde de lei – acesta este profitul net al Hidroelectrica după primele șase luni, evident, un nou maxim istoric. Rezultatul de excepție este obținut pe fondul unui an cu condiții meteo foarte proaste, ceea ce a diminuat masiv producția de energie. Prețul de vânzare al mai puținei energii produse a fost însă dublu, arată e-nergia.ro.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a înregistrat în primele șase luni ale anului un profit net de 2,63 miliarde de lei, în creștere cu 56% față de cel din primele șase luni ale anului trecut. Veniturile companiei au crescut și ele, de la 3,2 miliarde acum un an, la 4,7 miliarde, în primele șase luni ale acestui an.

“Pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2021, pe bază consolidată, compania a înregistrat venituri totale de 6.489,3 milioane Lei, în creștere cu 68,9% față de aceeași perioadă a anului precedent și un profit net de 3.085,6 milioane Lei, în creștere cu 113,8% față de aceeași perioadă a anului precedent. Pe parcursul perioadei de șase luni încheiată la 30 iunie 2022, Hidroelectrica SA a plătit un impozit pe venit suplimentar de 351 milioane Lei și a înregistrat un cost cu apa turbinată de 243,3 milioane Lei, în scădere cu 24,9% față de anul trecut, datorită volumului mai mic de producție de energie electrică. La sfârșitul lunii iunie 2022 lichiditățile companiei erau de 3,35 miliarde Lei”, arată Fondul Proprietatea.

Comment here