Ultima Ora

10:21 Denisa Șuță, director al Muzeului Brâncuși

Denisa Șuță, consilier județean și purtător de cuvânt al PNL Gorj, a fost numită, prin ordin al ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, director al Muzeului ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Postul era liber de la jumătatea lunii septembrie, după destituirea social-democratului Valentin Chepeneag.

În 2017, s-a stabilit ca Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi” să fie înfiinţat în Casa „Barbu Gănescu“, imobil monument istoric de interes local, situat în centrul oraşului şi în apropierea Parcului “Constantin Brâncuşi”, construit în secolul al XVIII-lea.

„Casa Gănescu a fost considerată cea mai bună alegere dintre variantele de spaţii disponibile, fiind imobilul în care a locuit sculptorul Constantin Brâncuşi pe perioada lucrărilor la Ansamblul Monumental „Calea Eroilor“. De asemenea, în grădina Casei Gănescu se găsesc şi astăzi sculpturi ale lui Constantin Brâncuşi, printre care şi un prototip al Mesei Tăcerii, fapt ce sporeşte semnificativ valoarea imobilului”, se arăta într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Din 2017, însă, autoritățile nu au mișcat niciun deget pentru înființarea muzeului, astfel că instituția de cultură există doar pe hârtie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here