Ultima Ora

10:20 Ciolacu: Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie

Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Aş vrea să fac o precizare, după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri şi ştiri privind vizita FMI şi situaţia pensiilor. Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie. Nu există nici mai multe tranşe şi nu există nici alte variante. Ne-am asumat acest lucru şi acest lucru va fi făcut la 1 septembrie”, a declarat premierul, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a cerut Ministerului de Finanţe ca, în zilele următoare, să-i prezinte impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 lei.

„După cum bine ştim, până în 2.000 lei nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 şi 3.000 lei, ca să mărim această marjă până la 3.000 lei fără impozitare, astfel încât să vedem dacă ne permitem şi aştept recomandarea ministrului Finanţelor dacă ne permitem, după majorarea de 13,8 şi recalcularea de la 1 septembrie, dacă ne permitem să avem şi această scutire de impozite până în 3.000 lei”, a declarat Ciolacu.

Pe un alt palier, premierul a anunţat că, în afară de discuţiile cu sindicatele, în perioada următoare toată echipa guvernamentală va avea întâlniri cu mediul de afaceri.

” Vom vorbi despre dezvoltarea României, despre schemele de ajutor de stat pe care trebuie să le convenim şi cu Comisia Europeană şi, nu în ultimul rând, pentru atragerea fondurilor europene”, a precizat Ciolacu.

Comment here