Târgu-Jiu

Tânăr de 29 de ani, din Târgu-Jiu, decedat de COVID. Familia îl externase

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a anunţat, vineri, 7 noi decese de COVID-19 în judeţ. Printre ele, şi pe cel al unui tânăr de 29 de ani, din Târgu-Jiu, care a murit la domiciliu, după ce familia a cerut să fie externat din Spitalul Județean de Urgență.

Tânărul avea comorbidități- obezitate, insuficiență cardiacă și epilepsie- dar familia nu a putut fi convinsă să-l lase internat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și l-au dus acasă.

„La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanța un bărbat, de 29 de ani, din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid-19. A fost preluat de un medic ATI, iar după investigații, inclusiv CT, pacientul a fost dus pe secție.

Pacientul avea saturația scăzută – 60% și afectare pulmonară de 80%. A fost conectat la două surse de oxigen și după 30 de minute aproximativ, saturația de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă. Medicul de gardă a anunțat telefonic familia despre starea pacientului, care era gravă. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat. Atât medicul de gardă, cât și conducerea SJU Târgu Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a îi convinge să îl lase în spital. Li s-au explicat aparținătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceștia nu și-au schimbat opinia.

Astfel, după patru ore petrecute în secția ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul, care suferea și de epilepsie, acasă. Considerăm că fiecare pacient are o șansă în plus la viață, dacă primește tratament și îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, de la personal calificat” a declarat, pentru Gazeta de Sud, Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Comment here