Ultima Ora

10:19 Prinși băuți la volan

Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan pe drumurile din județ, la finalul săptămânii trecute, alegându-se cu dosare penale, comunică IPJ Gorj.

Sâmbătă, 7 noiembrie, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au identificat în trafic, un bărbat de 48 de ani, din comuna Broşteni, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, acesta refuzând recoltarea. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 7 noiembrie, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au identificat în trafic, un bărbat de 52 de ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism, pe D.N. 67 Motru, fără a deţine permis de conducere și având o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la o unitate medicală, pentru recoltarea de probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism, pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influența alcoolului și care nu deține permis de conducere.

Tot sâmbătă, polițiști din cadrul Postului de Poliție Mușetești au fost sesizați prin apelul 112, de un tânăr de 27 de ani, din comună, despre faptul că ar avea un conflict în trafic cu alt conducător auto. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au identificat în trafic, pe DC 5 A Stăncești – Larga, un bărbat de 36 de ani, din județul Constanța, în timp ce conducea autoturismul indicat de apelant. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Comment here