Ultima Ora

10:19 Medicul Constantin Bratiloveanu, CETĂȚEAN DE ONOARE al Motrului

Medicul Constantin Bratiloveanu a primit, joi, titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE al Municipiului Motru, în cadrul unei ședințe festive a consiliului local.

Celebrul medic se poate lăuda cu o carieră impresionantă. În luna noiembrie, Bratiloveanu a povestit care i-a fost parcursul profesional, pentru paginaolteniei.ro.

”M-am născut la data de 4 iulie 1944, în oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi. După absolvirea gimnaziului şi a liceului am urmat cursurile Institutului de Medicină şi Farmacie din cadrul Facultăţii de Medicină Generală Timişoara. După absolvirea facultăţii, în anul 1968, am fost repartizat la Circumscripţia Sanitară Greceşti, judeţul Dolj, unde făceam de toate, uneori chiar asistam şi naşteri. După un an am fost transferat, în interes de serviciu, la Circa Strehaia, unde am lucrat vreo şase ani. Ca medic omnipractician, am reuşit să rezolv aproape toate cazurile prezentate şi să fac faţă bogatului repertoriu de sarcini, ca medic de prim contact, asigurând consultaţii curative şi profilactice pentru adulţi sau copii, intervenţia rapidă în caz de focare epidemice, efectuarea imunizărilor planificate, controlul gravidelor, depistarea şi urmărirea bolnavilor cronici şi lista poate continua.

În anul 1973, am susţinut concurs pentru postul vacant de asistent stagiar, la Clinica a III-a Chirurgie din Iaşi, promovând cu nota 9. Datorită faptului că nu mi s-a putut asigura norma minimă de activitate didactică, am fost redistribuit Clinicii a I-a Chirurgie Iaşi, serviciu cu profil identic de chirurgie generală, post pentru care am susţinut un nou concurs, pe care l-am promovat cu nota maximă. În acest serviciu mi-am început ucenicia chirurgicală, precum şi activitatea didactică şi ştiinţifică, având ca dascăli nume cu mare rezonanţă în chirurgia naţională: prof. dr. Vladimir Butureanu, prof. dr. Gheorghe Chipail, prof. dr. docent Costache Lazăr, prof. dr. Victor Strat, prof. dr. Mihai Radu Diaconescu, prof. dr. Eugen Tarcoveanu. Am avut ce învăţa de la toţi aceşti oameni, somităţi în domeniul medical, cât şi de la toţi colegii de clinică, conferenţiari, şefi de lucrări, asistenţi sau cadre medii.

La Iaşi acumulasem suficientă experienţă ca să pot fi stăpân pe hotărârile mele. Pe soţia mea Veronica, tot la Iaşi am cunoscut-o şi de atunci am pornit împreună a construi un lung şi frumos drum, dar şi un edificiu minunat numit familie.

În anul 1978, la cererea mea, am venit prin transfer în interes de serviciu la Spitalul Motru. În anul 1981 am devenit, prin concurs, şef al secţiei «Chirurgie». Primarul de atunci al oraşului Motru, Lolescu Tănasie, m-a sprijinit enorm în momentul venirii mele în acest oraş. Amintiri extraordinare mă leagă de aceste locuri, de acele vremuri şi de cariera mea profesională. Aici am cunoscut şi am lucrat cu o generaţie deosebită de medici. Cu respect şi frumoase aduceri aminte pot vorbi despre oameni adevăraţi şi buni profesionişti, care mi-au fost colegi: dr. Vâlceanu, dr. Burtea, dr. Ungureanu, dr. Codoban, dr. Gheorghioiu. Nu m-am gândit niciodată să plec de aici. Am prins rădăcini adânci, chiar dacă în ,,sănătate” lucrurile nu stau tocmai grozav” a declarat Constantin Bratiloveanu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here