Ultima Ora

10:18 Nevasta lui Videanu își face parc eolian la Tulcea

Energia Mileniului III, firmă deţinută în procente egale de Max Boegl International şi de BTG Wide Consulting, reia dezvoltarea unui parc eolian de 99 MW în Tulcea, firma având un aviz nou emis de Transelectrica în baza unui contract de racordare din 2012, notează Ziarul Financiar.

Proiectul nu este nou, dar a fost pus on-hold de Max Boegl în 2014, atunci când schema de sprijin pentru proiec­te­le eoliene s-a redus drastic, piaţa intrând într-un îngheţ total.  Acum, însă, România pare a fi la începutul unui nou boom eolian, tranzacţiile recente şi anunţurile de investiţii fiind o dovadă în acest sens.

Potrivit informaţiilor publice, BTG Wide Consulting, par­tenerul Max Boegl în investiţia care poate ajunge la 150 de milioane euro, are trei acţionari, cu participaţii egale, unul din­tre ei fiind Mioriţa Videanu, soţia lui Adriean Videanu, cel care în perioada 2008-2010 a ocupat funcţia de ministru al Eco­nomiei. Perioada cât Videanu a fost ministru al Eco­no­mi­ei a fost de pregătire pentru legislaţia care avea să stea la baza primului val de investiţii în sectorul eolian, 2009-2014, perioadă în care s-au pompat în domeniu peste 4,5 miliarde de euro.

Comment here