Ultima Ora

10:17 Peste 800 de șoferi muncesc „la negru” pentru Uber. Reacția lui Budăi

Peste 800 de șoferi muncesc „la negru” pentru Uber, în București, a anunțat Inspecția Muncii. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis, vineri, că le-a solicitat inspectorilor de muncă toleranţă zero la astfel de cazuri, pentru că aceşti lucrători nu beneficiază de asigurare de sănătate şi nici de pensie.

Ministrul anunţă intensificarea verificărilor în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenţi economici.

”Inspectorii de muncă au depistat un angajator din București, cu activitate în domeniul transportului de persoane, care avea peste 800 (!!!) de lucrători fără contract de muncă! Repet, peste 800! Le-am solicitat inspectorilor de muncă toleranță zero la astfel de cazuri, dat fiind faptul că acești lucrători nu beneficiază de asigurare de sănătate și nici de pensie! Vom intensifica verificările în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenți economici, pe care le consider intolerabile!” a notat, pe Facebook, Marius Budăi.

Comment here