Târgu-Jiu

Târgu-Jiu: Polițiștii locali, testați cu alcooltestul la intrarea în schimb

Polițiștii locali din Târgu-Jiu vor fi testați la intrarea în schimb, periodic, prin sondaj, cu alcooltestul, arată gorjexpress.ro. Măsura a fost luată de conducerea Poliției Locale, după ce un angajat al instituției, de la Serviciul Rutier, a fost depistat băut la volanul mașinii de poliție.

Viceprimarul Bogdan Bejinaru a declarat că verificarea cu alcooltestul se va face periodic, prin sondaj la nivelul Poliție Locale Târgu-Jiu.

„Este un eveniment nedorit, dar au fost luate toate măsurile pentru a nu mai avea parte de așa ceva. Sunt angajați și angajați. Fiecare răspunde pentru faptele sale. Poliția Locală Târgu-Jiu face zi de zi demersuri să își îmbunătățească imaginea prin acțiuni. Din acest motiv, orice abatere a salariaților va fi sancționată, potrivit propunerilor Comisiei”, a declarat Florin Băluță, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Anterior, primarul Marcel Romanescu s-a declarat revoltat de cele întâmplate.

”Tocmai am fost anunțat de conducerea Poliției Locale că unul dintre angajații instituției respective a fost surprins, în timpul serviciului, cu o alcoolemie de 0,32 mg/l. Este o abatere disciplinară gravă, pe care nu o pot tolera. Comisia de disciplină va decide soarta polițistului și se va merge pe cea mai aspră măsură! Comportament nedemn pentru angajatul unei instituții care s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă și a început să capete o imagine mult mai bună. Este o situație gravă și sper sa fie și ultima” a transmis Romanescu.

Comments (1)

  1. De unde stii tu dom primar ca ,, comisia de cercetare disciplinara va merge pe cea mai aspra sanctiune, ? Oare armata de juristi nu ti au spus la ureche faptul ca respectiva comisie trebuie sa fie impartiala, apolitica si in nici un caz tu nu ar trebui sa te antepronunti inainte ca aceasta comisie sa faca cercetari si sa asculte si punctul de vedere al celui cercetat? Din momentul in care tu, ca politruc, te ai antepronuntat Turcu, oricat de beat ar fi fost, va scapa basma curata daca va contesta in instanta decizia de sancionare administrativa.

Comment here