Ultima Ora

10:16 Sindicalist: Ne pun să muncim până la 70 de ani ca să plătim pensiile nesimțite!

Liderul sindical Manu Tomescu, reacție pe pagina de socializare, pe marginea temei lansate de guvernanți privind o posibilă creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani. Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că se impune o discuție în România despre creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, menționând că este posibil ca guvernul să ia această măsură, dar ea să se aplice, deocamdată, doar celor care optează pentru a munci mai mult.

„În momentul de faţă nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani, însă cred că se impune o discuţie în spaţiul public ca dacă persoanele doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare, atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare”, a spus Turcan într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, la rândul său, că guvernul este ”departe de a lua o decizie”, în ceea ce privește o posibilă creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani. Ministrul a afirmat că sunt analizate și tendințele la nivel european, urmând să fie scoase în dezbatere publică mai multe variante în ceea ce privește vârsta pensionării.

„Suntem departe de a lua o decizie, însă, văzând de la nivel european o tendință a țărilor membre UE de a genera o schimbare în această privință, m-am simțit datoare să documentăm și noi, astfel încât, pe măsură ce se conturează propuneri, scenarii că vom veni cu mai multe variante. Le vom scoate în dezbaterea publică și în funcție de cum reacționează societatea, se va trece la măsurile care se impun”, a declarat Violeta Alexandru.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here