Ultima Ora

10:15 Țopescu și Cepoi, premiați de președintele Iohannis

Doi gorjeni au fost premiați de Klaus Iohannis la Cotroceni, pe 15 ianuarie, de Ziua Națională a Culturii.

Artistul Mihai Țopescu și șeful Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Ion Cepoi, au fost decorați de președinte încă din primăvara anului trecut. Atunci, de Ziua Mondială a Culturii, au fost semnate decretele de înmânare a „Meritului Cultural Clasa a III-a”. Președintele a înmânat, însă, medaliile conferite de titlurile respective cu ocazia Zilei Culturii Naționale, când la Cotroceni au fost invitați mai mulți oameni de cultură din țară.

Mihai Țopescu a avut, de-a lungul anilor, expoziții cu lucrări din sticlă și lemn în Italia, Germania și Elveția, iar, anul trecut, a fost prezent pentru mai multe luni la Festivalul Europalia, organizat la Bruxelles. El a devenit cunoscut în țară după ce a vopsit câteva sute de arbori la Poienari, pentru a protesta împotriva defrișărilor din ultimii ani. Locul respectiv a devenit, rapid, un loc de popas pentru turiști, dar și pentru perechile de tineri căsătoriți care vor să își facă fotografii într-un loc rar întâlnit.

În ceea ce îl privește pe Ion Cepoi, acesta este, în prezent, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. A absolvit Facultatea de litere a Universității din Iași, iar apoi a lucrat și ca secretar literar al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here