Ultima Ora

10:15 Gorjeni, prinși băuți la volan de Ziua Națională

Mai mulți gorjeni au fost prinși de polițiști băuți la volan, pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Polițiștii din Turceni au depistat în flagrant, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Plopșoru, în timp ce conducea pe DN 66 Izvoarele, un ansamblul de vehicule format dintr-un tractor și o remorcă, care nu aveau aplicate numere de înmatriculare sau înregistrare, transportând material lemnos. Cu ocazia verificărilor efectuate a reieșit faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale tractorului au fost retrase la data de 3 iunie 2018, iar remorca nu este înmatriculată sau înregistrată în circulație. Întrucât emana halena alcoolica, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedând la verificarea provenienței materialului lemnos transportat, a reieșit faptul că acesta ar fi fost tăiat legal din pădurea proprietate personală, fără a deține aviz de însoțire. În prezența unui pădurar silvic s-a procedat la identificarea speciei și măsurarea cantității de material lemnos, care prezenta marcă silvică, stabilindu-se cantitatea de 1,78 mc speciile cer și gârniță, aceasta fiind ridicată în vederea confiscării și predată în custodie organului silvic din cadrul Ocolului Silvic Turceni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare, tractând o remorcă neînmatriculată sau înregistrată, de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Totodată, față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Tot pe 1 decembrie, polițiști din Turceni, au identificat în trafic, pe DC Piscuri, un autoturism care ar fi încercat să evite controlul organelor de politie, acesta oprind pe un podeț. Polițiștii au procedat la identificarea conducătorului auto, un bărbat, de 34 de ani, din comuna Plopșoru și întrucât emana halenă alcoolică i-a fost solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Bărbatul a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, ocazie cu care acesta a refuzat să se supună prelevării de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

La data de 1 decembrie, polițiști din cadrul Postului de Poliție Padeș au depistat în trafic, un tânăr, de 22 de ani, din comuna Padeș, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 671 Călugăreni, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aer expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Comment here