Ultima Ora

10:14 Weber îl taxează, din nou, pe Cîțu. ”Trăiește într-o Românie din altă dimensiune”

Deputatul Mihai Weber, noi critici la adresa premierului Florin Cîțu care a declarat, marți seară, la un post național de televiziune că ”veniturile românilor au crescut mult mai rapid decât scumpirile”.

Premierul a vorbit, la Digi24, despre scumpiri și despre veniturile românilor. Florin Cîțu a afirmat că este firesc ca într-o economie de piață prețurile să crească sau să scadă. Important este că, anul acesta, în România veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Cu aproape 8% ar fi crescut veniturile românilor, în timp ce prețurile ar fi avut o creștere de doar 3%.

”Ceea ce este important, este ca veniturile să crească mult mai repede decât prețurile. Și asta înseamnă că ne păstrăm puterea de cumpărare. În România, anul acesta veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Prețurile au o medie de creștere de 3%, iar veniturile în sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%. Prețurile au crescut cu 3%. Deci, cresc mult mai rapid veniturile, venitul mediu net în economie. Bineînțeles, discutăm despre distribuție și așa mai departe, dar până la urmă, veniturile cresc” a declarat premierul.

”În timp ce în lumea PNL și USR trăiesc români cărora le cresc veniturile cu viteza luminii, în lumea reală, unde trăiesc majoritatea românilor, prețurile cresc în fiecare zi, iar veniturile scad constant. România a ajuns pe marginea prăpastiei datorită deciziilor guvernamentale haotice din ultimii doi ani” declară președintele PSD Gorj.

Comment here