Ultima Ora

10:14 Social-democraţii îşi aleg LIDERUL. Congres online

Social-democrații își aleg, sâmbătă, conducerea în cadrul unui Congres extraordinar care este organizat, pentru prima dată, prin videoconferință.

Din cauza pandemiei de coronavirus, noua conducere a PSD va fi aleasă, de cei peste 1.500 de delegați, printr-un vot desfășurat în 38 de locații din țară. Discursurile vor fi transmise prin sistem de videoconferință, de la Parlament, unde vor fi prezenți doar câțiva lideri ai partidului. Pentru funcția de președinte al PSD candidează Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici.

La Congres, Marcel Ciolacu candidează cu moțiunea „Reconstrucția PSD – O viziune politică de stânga pentru un partid european”. În echipa lui Marcel Ciolacu se vor regăsi: Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu şi Vasile Dâncu. În noua conducere a PSD vor fi 12 vicepreședinți, printre care: Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Mihai Tudose, Dragoș Benea sau Titus Corlățean.

De partea cealaltă, Eugen Teodorovici candidează singur. Acesta a depus și o solicitare de amânare a Congresului PSD, care a fost respinsă, vineri, de Tribunalul București. Într-un alt proces deschis de Teodorovici la Tribunalul Bucureşti, care încă nu a primit o dată pentru judecare, fostul ministru de Finanţe susţine că este singurul reprezentant ales legal şi statutar în Congresul PSD din 29 iunie 2019.

Marcel Ciolacu candidează cu moțiunea „Reconstrucția PSD – O viziune politică de stânga pentru un partid european”. Potrivit documentului, „ambiția” echipei propuse de Ciolacu este „ca Partidul Social Democrat să își atingă menirea sa: o societate echitabilă”.

„Vrem să devenim partidul care luptă pentru cei mulți, o formațiune politică modernă, europeană, capabilă de o acțiune politică coerentă și profesionistă”, se arată în programul politic.

Viitoarea conducere a PSD susține că va promova persoane competente în funcțiile publice și că va renunța la „cumetrii”.

„PSD va trebui să promoveze competența la toate nivelurile din partid, pentru a-și recâștiga prestigiul partidului cel mai bine pregătit pentru a conduce țara și de a realiza schimbările așteptate de cetățeni. Fără cumetrii în funcții publice — Se va introduce regula ca partidul să nu susțină și să nu valideze sau să nu numească în funcții publice sau să nu angajeze fără concurs persoane care au o relație de rudenie de gradul 1 și 2 cu conducătorul instituției respective”, potrivit programului depus de Marcel Ciolacu și echipa sa.

PSD își propune să devină „partidul clasei de mijloc”, să apere cetățenii care muncesc în diaspora, să apere mediul și resursele naturale. Totodată, echipa lui Ciolacu susține că „PSD se va desprinde de trecut” și de „controversele din domeniul Justiției” care „nu vor mai reprezenta un subiect prioritar pentru PSD”.

De asemenea, după Congres, structura principală de conducere a partidului nu se va mai numi Comitet Executiv Național (CExN), ci Comitet Politic Național (CPN).

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here