Ultima Ora

10:13 16 cazuri de violență domestică în Gorj, în ultima săptămână

În perioada 14 –20 ianuarie a.c., polițiștii gorjeni au intervenit în 16 cazuri de violență domestică, ocazie cu care au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare, violare de domiciliu, furt calificat și nerespectare a ordinului de protecție.

În 7 dintre situații, poliţiştii care au intervenit la cazurile de violenţă domestică, au emis, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.

La data de 20 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au fost sesizați prin apel apelul 112, de o femeie, din comuna Stoina, cu privire la faptul că ar avea un conflict în familie cu soțul său, de 45 de ani, care s-ar manifesta agresiv. Din cercetările efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că femeia, în timp ce se afla la locuința de domiciliu, din comuna Stoina, ar fi fost agresată de soțul său, în urma unui conflict generat de consumul de alcool.

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit faptul că există risc iminent, fiind luată măsura emiterii unui ordin de protecție provizoriu, față de bărbat. În cauză a fost întocmit dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Comment here