Ultima Ora

10:12 Profesor din Târgu-Jiu, trimis în judecată. A înșelat sute de elevi

Un profesor din Târgu-Jiu a fost trimis în judecată pentru că ar fi înșelat sute de elevi cu excursii care nu au mai avut loc. Iulian Nicolae Ghinoiu este acuzat de înșelăciune după ce nu mai puțin de 326 de tineri l-au reclamat pentru că i-ar fi plătit excursii care nu au mai fost organizate.

Prin intermediul unei asociații care la un moment dat a derulat diverse proiecte cu finanțare europeană, dascălul le-a promis elevilor excursii la prețuri bune în diverse colțuri ale lumii, dar care ori nu au mai avut loc ori au fost organizate în condiții proaste. Anchetatorii au estimat un prejudiciu de circa 150.000 de euro în acest dosar.

 „Acesta a indus în eroare un număr de 326 de persoane vătămate, promovând pe pagina de Facebook a asociației organizarea unui număr de 14 excursii, ce urmau să aibă loc în perioada iunie 2019 – ianuarie 2020, către diferite destinații din Europa, America și Asia, respectiv în Marea Britanie, Rusia, Elveția, Olanda, Italia, Franța, Turcia, Iordania, Statele Unite ale Americii, Islanda, Japonia, Maroc, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, pentru a care a încasat suma totală de 149.155 de euro și 17.878 de lei, context în care a creat convingerea persoanelor vătămate că entitatea juridică pe care o reprezenta are posibilitatea financiară să organizeze aceste excursii și onora serviciile oferite, deoarece sumele de bani încasate în acest scop au fost folosite atât în interes personal , cât și pentru a achita excursiile deja contractate și pentru care încasase contravaloarea acestora”, arată anchetatorii.

 Dosarul lui Ghinoiu se află la Judecătoria Târgu-Jiu în procedură de cameră preliminară.

Comment here