Ultima Ora

10:11 Ultima apariție publică a lui Sorin Oprescu

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu a avut, înainte de condamnarea definitivă la 10 ani și opt luni de închisoare, o ultimă apariție la postul de televiziune Antena 3.

Întrebat dacă se gândește să fugă din țară în perspectiva unei condamnări, Sorin Oprescu a răspuns: „Am găsit că este moral să stau şi să-mi dovedesc eu nevinovăția. Nu să stau eu să-mi fac justiţie la televizor, să mă duc să mă plâng, să mă transform într-o victimă şi aşa mai departe. Nu am măsuri preventive. Nu am decât a mă apăra că, până la urmă, după o viaţă întreagă nu va sta nimeni să mă strivească. Că va încerca şi încearcă ca să-mi strivească demnitatea, au făcut-o”.

Întrebat insistent dacă exclude plecarea sa din țară, Oprescu a răspuns: „Am plecat de 40 de ori de acum din ţară şi m-am întors şi nu am lipsit de la nicio şedinţă de judecată. Am fost prezent acolo asumându-mi atât prezența cât şi dorinţa de a explica pentru ca să repună totuși adevărul în drepturile sale istorice”.

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat, vineri, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție.

Comment here