Ultima Ora

10:11 Liderul PNL Mehedinți, propus ministru al Economiei. Va răspunde și de CE Oltenia

Virgil Popescu, propus de PNL pentru Ministerul Economiei în Guvernul Orban, are 51 de ani și este, din 2016, deputat la primul mandat în Mehedinți, din partea Partidului Naţional Liberal. Ministerul Energiei a fost comasat cu Ministerul Economiei și va avea în administrare principalele companii ale statului, în special cele din energie.

Virgil Popescu este vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, una dintre cele mai influente din Parlament. Din februarie 2018 este vicelider al grupului parlamentar al PNL. Din 2001 este lector și ulterior, din 2008, conferențiar la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, iar în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014 a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei din guvernul Ponta, însărcinat cu coordonarea Departamentului Comerţ Exterior si Relaţii Internaţionale. În 2013 a ocupat, timp de 3 luni, funcția de director al ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) iar în perioada 1997 – 2001 a fost director al sucursalei PECO Mehedinți a Petrom pe distribuție și comercializare produse petroliere, fiind însărcinat de asemenea cu elaborarea de strategii.

Popescu a intrat în politică ca membru PNȚCD, trecând ulterior la PNL. Este președintele organizației Mehedinți a liberalilor. Prima funcție publică a deținut-o în perioada 2007-2008, când a fost secretar de stat la Departamentul pentru Dialog Social din guvernul Tăriceanu.

Potrivit declarației de avere, Popescu deține în județul Mehedinți 2,5 hectare de teren intravilan, 9,4 hectare de teren arabil și 7.400 mp de teren forestier. La aceste se adaugă două apartamente trecute pe numele soției, Laura Negulescu, o casă de locuit și una de vacanță. Ministrul desemnat al Economiei mai deține 25.630 de acțiuni la OMV Petrom, unde, după privatizare și majorările de capital subsecvente, statul Român prin Ministerul Energiei are 20,6% din capitalul social al producătorului de petrol și gaze. La prețul de zi al acțiunilor Petrom de la bursă, valoarea deținerii se ridică la 10.930 de lei. În conturi și depozite bancare, precum și în fonduri de investiții, inclusiv asociate asigurărilor de viață, Popescu are în total circa 141.000 euro și 408.000 lei. Pe partea de datorii, el a contractat în 2007 un credit de 150.000 euro, scadent în 2027.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here