Ultima Ora

10:10 Angajaţii Termocentralei Mintia au întrerupt lucrul

Peste 300 de angajați ai Termocentralei Mintia au refuzat, în această dimineață, să intre la serviciu. Oamenii nu încasat salariile, pe care ar fi trebuit să le ia în data de 30 decembrie și nu au suficiente stocuri de cărbune pentru funcționarea normală a colosului energetic. Situația Termocentralei Mintia este cea mai gravă din ultimii ani. În luna august 2019, termocentrala a fost oprită pentru 11 zile, din cauza lipsei cărbunelui, iar acum, stocurile sunt, din nou, insuficiente.

Energeticienii de la Termocentrala Mintia, judeţul Hunedoara, nu au intrat luni în posturi, întrerupând lucrul. Angajaţii poartă discuţii cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara pentru rezolvarea situaţiei legate de salariile neachitate. Reprezentanţii CEH au dat asigurări, sâmbătă, că toţi angajaţii, care nu şi-au primit la timp avansurile salariale le vor încasa miercuri, 8 ianuarie. Anunţul a fost făcut, sâmbătă, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Hunedoara, unde a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai conducerii CEH, ai principalelor sindicate ale minerilor, ai energeticienilor şi ai conducerii Primăriei Municipiului Deva, pentru a fi analizate cauzele şi a se stabili soluţiile prin care să fie rezolvată problema întârzierii plăţilor salariale către o parte a angajaţilor.

”În urma situaţiei prezentate a reieşit că drepturile salariale prevăzute a fi fost acordate angajaţilor CEH în 30 decembrie au fost plătite parţial din cauza sumelor insuficiente existente în contul companiei. Conducerea CEH a luat decizia de a fi plătite doar salariile angajaţilor din subteranul Văii Jiului” se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Prefecturii Hunedoara.

Astfel, nu au primit aceste drepturi băneşti energeticienii de la Mintia şi Paroşeni, precum şi personalul administrativ din cadrul CEH.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here